wat kunnen we?

Shirts bedrukken is onze passie! We kunnen voorzien in een aantal druktechnieken. Van het vertrouwde zeefdruk tot de nieuwste technologie van direct to garment (dtg) printing. Ook transferdruk is een mogelijkheid. Elke druktechniek heeft zijn eigen voordelen, afhankelijk van het project. Check de rubriek ‘bedrukkingen’ voor meer info over onze druktechnieken of contacteer ons voor specifieke vragen.

Video afspelen

ZEEFDRUK

De populairste druktechniek voor textiel, ideaal voor kleine en grote oplages met een langdurige kwaliteit. De populairste druktechniek voor textiel, ideaal voor kleine en grote oplages vanaf +/- 10 stuks. Bij zeefdruk maken we per kleur in je design een zeef aan. Vervolgens drukken we door deze zeef inkt op het textiel. Bij zeefdrukken gaan we uit van de volgende stelregel; hoe meer shirts je bedrukt met 1 kleur, hoe goedkoper de stukprijs.

Wanneer je meerdere kleuren in je design hebt komt er per kleur een extra kost bij gezien we per kleur een extra zeef moeten maken. Het aantal opdrukkleuren bij zeefdruk is beperkt en bestanden ontvangen we graag in een zo hoog mogelijke resolutie. (300 dpi bij voorkeur)

TRANSFERDRUK

Bij transferdruk maken we gebruik van een flinterdunne vinyl. (denk bvb aan de opdruk op voetbalshirts) Hier worden teksten, logo’s of andere designs uit gesneden met een snijplotter en vervolgens met de hittepers op het textiel vast gezet. Deze manier van werken is ideaal voor unieke, gepersonaliseerde bedrukkingen en kleinere oplages. In flexdruk zijn verschillende losse kleuren, glitters, flock, glow in the dark etc, 3D of brick mogelijk.

Bij transferdruk is ook flock materiaal mogelijk. Ook dit is een flinterdunne vinyl maar met een fluweelzacht reliëf. In flockdruk zijn verschillende losse kleuren mogelijk en dit materiaal is uiterst geschikt voor bijvoorbeeld petten en hoodies.

DTG & DTF printing

Deze digitale druk is vooral interessant voor kleinere oplages (per stuk) of voor fotorealistische designs. Bij DTG (direct to garment) printen we rechtstreeks op de kleding met een speciale en vrij geschifte textielprinter. Deze digitale druk is vooral interessant voor kleinere oplages (al vanaf 1 stuk!) of wanneer full color of fotorealistische afbeeldingen gedrukt moeten worden.

De prints zijn scherp met levendige kleuren, op voorwaarde dat het aangeleverde bestand dit ook is. Op donker textiel is deze techniek iets duurder omdat daar een witte grondlaag nodig is onder de kleuren.

logo & shirt design

Laat McSnooze je helpen bij het uitwerken van je shirt idee of het drukklaar maken van je bestanden. Heb je een design in gedachten maar lukt het niet om dit helemaal uit te werken? Heb je een bestaand logo waar aanpassingen aan nodig zijn? Een design idee maar niet de mogelijkheid om het uit te werken? Laat het ons weten en we helpen je hier graag mee verder. Contacteer ons!